Månedens vin maj: Sprudlende rosé bobler fra Marrenon

Forårstid er rosétid, siger nogle. Andre mener ar foråret er boblernes tid. Her i firmaet mener vi egentligt ikke, at der ene skal udelukke det andet og netop derfor skyder vi maj måned – og foråret – i gang med en frisk, læskende og boblende rosé fra vores venner hos vinhuset Marrenon i Sydfrankrig: Cuvée M!

Cuvée M fra Marrenon er lige så lækker som den er speciel. Druevalget på 100% Grenache er langt fra typisk for hverken roséproduktion eller mousserende vin, men dem som før har mødt vores venner ved Marrenon ved godt, at de elsker at udfordre det velkendte og trygge, og at de for det meste også slipper godt afsted med det. Det gælder i særdeleshed også for månedens vin. Cuvée M har en flot, lakserød farve i glasset, som brydes af store vedholdende bobler. Næsen er stærkt domineret af røde bær, som følges til dørs af noter af hvid fersken, parfumerede citrusnoter og rosenblade. I munden er vinen frisk og perlende frisk, kompliceret og velbalanceret med frisk solmoden frugt, flot syre og en anelse mineraler. Eftersmagen er vedvarende, balanceret og præget af de indledende aromatiske noter af røde bær og blomster.

På trods af den røde farve og flaskens feminine udtryk, er vinen på ingen måde sød, og vi anbefaler den derfor som aperitif i solen, til lette fiskeretter, skaldyr eller blot en lækker salat med middelhavsindtryk. Selv nød vi den nok helst i store slurker  i venligt lag med masser af smil og grin inden en hyggelig middag eller grillaften. Eller som meditationsvin en lørdag eftermiddag i solen. Det behøver ikke at være så kompliceret – nogle gange skal man bare lade vinen og stemningen tale for sig selv. Specielt når solen skinner, og der er rosé med bobler i glasset!

 

Lidt om vinhuset Marrenon: Unikke vine fra den franske kæmpe

I forhold til vores andre vinhuse er Marrenon en kæmpe. Det er de faktisk i forhold til de fleste vinhuse. Med en samlet produktion på rundt regnet 1 % af den samlede franske vineksport, er de en størrelse, der er til at tage at føle på. Men trods størrelsen, er deres vine langt fra den samlebåndsproduktion, man kender fra andre i den størrelse. Det er unikke, intense vine med sjæle, karakter og individuel charme.

Det skyldes i høj grad at man hos Marrenon er utrolig kritisk med udvælgelsen af sine druer. Med tusindvis af leverandører i flere vinregioner og mikroklimaer, har man nemlig råd til at være kræsen. Druerne til de enkelte vine udvælges fra stærkt afgrænsede områder, og nøje udvalgte producenter således at hver enkelt vin har sin egen stil, egen historie og eget udtryk fra det unikke område, den kommer fra.

Det giver vine med en sjæl og kraft, vine af en kvalitetet man ikke nødvendigvis forventer fra så stort et foretagende, men som netop på grund af firmaets størrelse alligevel kan leveres til en pris, som er særdeles attraktiv.

 

Cuvée M, Marrenon, IGP Méditerranée, Sydlige Rhône

Pris: 1 fl. 145,00 – 3 fl. 325,00

Prisen gælder hele maj måned