rejadorada 2013

Månedens vin september: Tyren fra Rejadorada

I provinsen Zamora, i den nordvestlige ende af Spanien ligger vinområdet Toro. Området er ukendt blandt mange vinelskere, men betegnes dog af kendere som et af Spaniens ”up-and-coming” vinområder hvor stolt tradition i høj grad møder fornyelse og eventyrlyst. Her har man i århundreder lavet vine på den lokale og historiske drue Tinta de Toro, som i andre dele af Spanien nok er bedre kendt som Tempranillo, og blandt andet bruges til produktion af de klassiske, velkendte og ofte temmelig dyre Rioja-vine.

Og hvorfor er det så spændende? Jo, den kvikke læser vil nok hurtigt kunne regne ud, at lægger man sine penge i et område som Toro, vil man med lidt held kunne få gode og spændende vinoplevelser til en pris, der er langt lavere end tilsvarende vine lavet på tilsvarende druer fra mere kendte områder. Og det er faktisk lige netop hvad vi har med at gøre i september måneds vin 2013 Rejadorada fra vingården af samme navn: Bodega Rejadorada.

 

Frugtig, kompleks og fuld af smag og kraft

Rejadorada er lavet på 100 % Tinta del Toro og vinmagerene beskriver selv vinen som deres ”tæmmede tyr” (toro betyder, som mange nok ved, tyr på spansk) hvor druens frugtige elementer og kraft fremhæves i en flot og harmonisk sammensætning, der dog samtidig krydres med af noget af den vildskab, tanniner og syre, som nu engang også findes i Tinta de Toro.

Hvis vi selv skal sætte lidt ord på, ville vi sige, at vinen har en dyb kirsebærrød farve i glasset og i næsen en tydelig aroma af røde frugter, morbær og brombær kombineret med antydninger af kaffe og et ristet præg fra egetræsfadet. Vi vilde kalde den en kraftig og afbalanceret vin med strukturerede tanniner og en eftersmag, som trods alt er bemærkelsesværdigt vedholdende og blød. Der er tale om en kraftig men harmonisk vin, hvor frugt og fad virkelig går op i en højere enhed, og et virkelig flot eksempel på et kompromis imellem den traditionelle tunge og den moderne friske og frugtige spanske stil.

Kompleks vin er ofte god madvin, og hvad angår mad er 2013 Rejadorada da også et fabelagtigt valg til et væld af klassiske spiser. Den vil faktisk kunne klare alt fra rødt kød og krydrede pastaretter til charcuteri og oste. Skal vi blive i det spanske, falder tankerne hurtigt på tapas, men også sensommerens lidt tungere og kraftigere kødretter ville den stå flot til.

 

Lidt om producenten: Bodega Rejadorada

Hos Bodega Rejadorada har man faktisk kun produceret vin siden 1999, hvor man til formålet istandsatte et mindre slot fra det 15. århundrede, og indrettede sin vinproduktion her. Målet var i teorien ganske enkelt: at lave vin at Tinta de Toro druen, som var ikke kun var komplekse, harmoniske og flotte, men samtidig var produceret med ekstrem dedikation og fokus på de mindste detaljer i processen.

Projektet kom godt fra start og allerede i 2003 måtte man bygge til med nye lokaler til produktion, lagring og aftapning. Dette indebar blandt andet store investeringer i nye, topmoderne produktionsapparater og hjælpemidle, for hos Rejadorada har filosofien nemlig altid været, at produktionen skulle ske så moderne og kontrolleret som muligt – uden at man dog på nogen måde går på kompromis med kvaliteten, områdets traditioner og klassiske dyder som nu for eksempel fokus på de mindste detaljer i produktionsprocessen.

Rejadorada er således moderne vin med et klassisk islæt og en fascinerende kompleks stil, som på en gang både behager og udfordrer.

Skal du også prøve et moderne spin på en klassisk spanier, så tag forbi butikken på Låsbybanke og prøv 2013 fra Rejadorada. Vi tør godt love at den her 4 år efter høsten stadig er absolut på toppen, og tager du tre flasker samlet, er der som altid lidt gode penge at spare.

2013 Rejadorada – Bodega Rejadorada – Toro, Castilla y Léon – Spanien

Normal pris pr fl. 125,00 – tag 3 flasker for kub 300,00

Tilbuddet gælder i hele september måned!

 

Smag før du køber – besøg Kolding Vinfestival

Kunne du godt tænke dig at smage Mountagniero før du køber – eller en hvilken som helst anden vin i vores sortiment for den sags skyld – så sæt kryds i kalenderen lørdag d. 28. Oktober kl. 13 – 17 og tag med os en tur på Koldinghus til Kolding Vinfestival 2017. Her kan du frit smage på alle vores vine mens du nyder lidt godt at spise og tænker over hvilke, du skal købe med hjem. Der er naturligvis rigtig gode rabatter at hente på dagen. Læs mere om dagen her.