les terrasses deole mountagniero 2014

Månedens vin august: 2015 Mountagniero – Publikumsfavorit fra Ventoux

Når vi hvert år afholder vores traditionelle vinmesse, Kolding Vinfestival, er en af publikumsfavoritterne altid den flotte, dybrøde Mountagniero fra Les Terrasses d’Eole i Ventoux.

Den overraskende elegante, fløjlsbløde og let-drikkelige rødvin lavet på det klassiske Rhône-blend af Grenache-, Syrah- og Mourvedre-druer henrykker gang på gang med sin store bouquet, sine noter af kirsebær, sine mineralske undertoner og sin lange, forførende eftersmag… Og så skader det nok heller ikke at prisen lyder på yderst fornuftige 95 kroner flasken.

Mountagniero er – kort sagt – stor smag, flot fylde, god kompleksitet og perfekt afrunding til en pris, der absolut er til at betale – og så er den tilmed både økologisk og bæredygtig!

 

Les Terrasses d’Eole – et unikt og bæredygtigt vinhus

Mountagniero produceres af vores gode venner Claude og Stéphane hos vinhuset Les Terrasses d’Eole, der bogstaveligt talt laver vin som få andre, også selvom de er relativt nye i faget. Efter i længere tid navnløst at have leveret druer til store kooperativer, besluttede man sig i 1998 for at starte sin egen produktion. En beslutning der for øvrigt skete inden man overhovedet havde færdigbygget produktionsfaciliteterne. Druerne og kvaliteten kunne bære det, mente man, og så måtte faciliteterne jo bare se at komme på plads.

Man kan således sige, at hele produktionsapparatet og den efterfølgende succes er bygget op omkring markerne, druerne, det unikke Provencalske klima. Man kan da også mærke at netop disse faktorer har indgydt stor respekt i både Claude og Stéphane. Markerne, druerne og klimaet betyder alt og hos Les terrasses d’Eole handler alt derfor også om at lave vin så skånsomt og naturligt, som overhovedet muligt. Vinene fremstilles efter økologiske principper og med en imponerende fokus på bæredygtighed og respekt for miljøet. Der anvendes store mængder håndkraft i produktionen, og når det ikke rækker, leveres en stor del af den nødvendige elektricitet fra domænets egen vindmølle, som er opført i 2008 og finansieret ved hjælp af aktier solgt til 350 samarbejdspartnere i hele verden – herunder, naturligvis, Kolding Vinhandel.

De Provencalske vinde yder dermed en helt uerstattelig håndsrækning i tilblivelsen af domænets vine, som derfor også alle er opkaldt efter de unikke og lunefulde navngivne vinde, der blæser i området. Det gælder naturligvis også månedens vin Mountagniero.

I en verden hvor mange prædiker bæredygtighed og hvor Moder Jord mere end nogen sinde har brug for flere bæredygtige landbrug, er vi stolte over at have en af Frankrigs mest bæredygtige vinproduktioner i vores sortiment – og det endda til en rigtig fornuftig pris. Som sagt sælger vi normalt Mountagniero til yderst beskedne 95 kroner flasken, men tager du tre flasker her i August måned, giver vi dig dem til blot 225 kroner, du sparer 60 kroner i forhold til normalprisen!

2015 Mountagniero – Les Terrasses d’Eole, Ventoux, Rhône, Frankrig

Normal pris pr fl. 95,00

3 flasker 225,00

 

Smag før du køber – besøg Kolding Vinfestival

Kunne du godt tænke dig at smage Mountagniero før du køber – eller en hvilken som helst anden vin i vores sortiment for den sags skyld – så sæt kryds i kalenderen lørdag d. 28. Oktober kl. 13 – 17 og tag med os en tur på Koldinghus til Kolding Vinfestival 2017. Her kan du frit smage på alle vores vine mens du nyder lidt godt at spise og tænker over hvilke, du skal købe med hjem. Der er naturligvis rigtig gode rabatter at hente på dagen. Læs mere om dagen her.