Månedens vin Oktober: Atypisk Australsk Shiraz med sjæl og attitude

Tæt på Sydspidsen af Australien ved det Indiske Ocean i kernen af det kendte vinområde McLaren Vale ligger et af vores fjernest beliggende men mest spændende vinhuse; Kangarilla Road. Her regerer levemanden Kevin, hans kone Helen og den surfende søn, Charlie, og herfra laver de australsk vin, som er lidt udover det sædvanlige.

Du kan glemme alt om den klassiske, varme marmeladevin, som du sikkert kender fra supermarkedet. Hos Kangarilla Road laver man australsk vin efter europæisk forbillede i et nærmest Middelhavsagtigt klima, og det sker med en tilpas stor mængde af spræl og personligt touch til, at man rammer noget, som er helt, helt specielt:

Vinene herfra er umiskendeligt australske med masser af varme og frugt, men samtidig helt deres egne; fyldt med nerve, syre og spræl. Det er moderne australsk vin fyldt med attitude og leg, og vi er ærligt talt faldet pladask for det. Hos Kangarilla Road arbejder man ikke kun med klassiske sorter for det australske klima, men eksperimenterer også med mere uvante europæiske druer, som f.eks. Grüner Veltliner. Og bare fordi det er klassisk, behøver det altså heller ikke være kedeligt. Blandt andet man stor succes med en mousserende, tør shiraz, og ligeledes sprudlende sød Moscato, men kan altså også lave helt klassiske, spændende vine med et touch af Australien.

Månedens vin i oktober, 2016 Core Range Shiraz, hører til i den klassiske ende af spektret, når det kommer til australske druer og vinproduktion, men er stadig et frisk og spændende pust i forhold til så meget andet vin fra landet down under. Vi har her at gøre med den australske hof-drue Shiraz: solkysset, som det ikke kan undgås i Australien, men stadigvæk med masser af indflydelse og karakter fra det mildere kystklima.

I næsen er den gennemsyret af forførende noter af blomster og søde, røde bær. I ganen brager den dog straks lidt mere igennem med noter af ribs, næsten sorte kirsebær, fuldmodne jordbær og endda en sødlig note af karameliseret rødbede – alt sammen svøbt i en behagelig, moden syre og bløde, venlige tanniner. Nyd den gerne lige under stuetemperatur af store glas til et rigtigt efterårsmåltid md oksesteg, grillede bøffer eller kraftige oste. Den er vidunderlig moden nu, men kan helt uden problemer gemmes i op til 10 år fra høståret uden at lide herunder.


2016 Core Range Shiraz – Kangarilla Road, McLaren Vale, Australien

Pr. fl. 145,00 / 3 flasker 330,00 (tilbudsprisen gælder kun i oktober måned)

Mød Kangarilla Road på Kolding Vinmese 2019

En ting er naturligvis at læse en masse ”salgsgas” om gode vine, noget helt andet er selv at smage på vinene og møde folkene bag, og netop det sidste har du nu en helt enestående mulighed for.

Kolding Vinfestival 2019 flyer

Kunne du tænke dig at hilse personligt på folkene bag Kangarilla Road? Så skulle du tage at lægge vejen forbi Kolding Vinmesse 2019, som finder sted d. 1. og 2. november. Her kan du nemlig hilse personligt på Kevin fra Kangarilla Road,og få hele historien om vinhuset fra manden bag, mens du selv smager på de fantastiske dråber. Som mange andre af vores vinhuse er Kangarilla Road faste gæster når Kolding Vinhandel og Vestergaard Wines for femte år arrangerer Kolding Vinmesse. Så kunne du tænke dig at møde Kangarilla Road eller mange af vores andre spændende vinhuse til en lille sludder, så er chancen her altså nu – du kan læse mere om vinmessen lige her!