Månedens vin Februar: 2014 Olé – Domaine Le Colombier

I det sydlige Rhône ved bredden af floden Ouvèze ligger vinområdet Vacqueyras. Selvom man har produceret vin her siden det 15. århundrede, er området teknisk set forholdsvis nyt. Det var faktisk først så sent som i 1990, at området blev officielt anerkendt som et selvstændigt vinområde, men siden da er det kun gået en vej for områdets omdømme – og det er opad!

Området ses af mange som en værdig ”lillebror” til de langt mere kendte naboområder Chateauneuf-du-Pape og Gigondas, hvis vine kan sælges for flere hundrede – hvis ikke tusindvis af kroner. Så galt er det endnu ikke gået i Vacqueyras, hvor man stadig kan få gode rødvine til ualmindeligt gode priser – vine som også kan være smukke og prestigefulde når de laves af gode eftertænksomme producenter under de rigtige forhold. Faktisk kalder man til tider Vacqueyras for ”fattigmands Chateauneuf-du-Pape” – en sammenligning, der har gjort området utroligt populært, men måske ikke er helt fair, for vinene er nu engang helt deres egne.

God vin til billige penge kan alle jo godt lide, og hos Vestergaard Wines er vi så heldige også at være repræsenteret i Vacqueyras igennem vores ven Jean-Louis Tourre, der siden 1995 har stået i spidsen for det anerkendte vinhus Domaine Le Colombier. Huset er af den anerkendte Amerikanske vinguru Robert Parker blevet beskrevet som en stjerne i regionen, og vi er unægtelig stolte af at kunne præsentere deres anerkendte vine i vores lille butik i Kolding – herunder, naturligvis, månedens vin i februar. Vinen, som simpelthen går under navnet Olé!

Bag vinen med det lidt spøjse navn gemmer sig et nærmest klassisk eksempel på, hvad man i Vacqueyras kan få for ganske fornuftige penge: Denne økologiske vin har en flot granatæblerød farve og en duft, som bærer præg af røde frugter. Her finder du hurtigt rigelig med kirsebær og solbær samt en snert af krydderier. I munden er vinen velbalanceret med silkebløde tanniner og en vedvarende og behagelig eftersmag. Olé består i 2014 udgaven af 70% Grenache, som giver rigelig med krop og fylde samt 30% Syrah, der bidrager med frugtighed og friskhed.

2014 årgangen er fuldt moden og drikkeklar nu, og går fint i spænd med vinterens lidt tungere og kraftigere retter. Til prisen må den siges at være et fund til pengene, og et hyggeligt bekendtskab for den eventyrlystne vinelsker, som gerne vil prøve en vin fra en af Frankrigs nyere vinområder.

 

2014 Olé – Domaine Le Colombier – Rhône, Frankring – Normal pris 85 kr/flasken.

Udsalgspris i Februar: 3 flasker 200,-