Månedens vin: Château des Joualles – prisvenlig kvalitets-Bordeaux

Gammel kærlighed ruster som bekendt ikke – og selvom det er over 20 år siden, vi først mødtes, så har månedens vin fra Château des Joualles stadig en helt speciel plads I vores hjerter. Både fordi det er en af de første vine, vi selv for alvor faldt for, og fordi det efterhånden er noget så sjældent som en smagfuld og kompleks kvalitets-Bordeaux, som stadig kan erhverves for rimelige penge. Ja, endda rigtig rimelige penge!

2016 Château des Joualles er lavet på et klassisk Bordeaux-blend af 70% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon og 15% Cabernet Franc. Den fremstår smukt kirsebærrød i glasset med en forførende aroma af moden, rød frugt. Smagen er både fyldig, fed og let krydret med en yderst behagelig syre og en vedvarende eftersmag. Drik den ved 16-18C til enten fjerkræ med kraftige saucer, rødt kød eller oste.

2016-årgangen er yderst velsmagende og drikkemoden nu, men kan sagtens holde sig mindst ti år fra høståret, hvis man foretrækker sin Bordeaux med lidt mere alder.

Lidt om producenten: Château des Joualles

Château des Joualles er beliggende i det sagsomspundne St. Emillion, og drivers i dag af brødrene Bruno og Erick Freylon. Det opdyrkede areal er på 42ha, og her dyrkes de klassiske bordeaux-sorter Merlot (70%), Cabernet Franc (15%) og Cabernet Sauvignon (15%) – hvilket i øvrigt er præcis det samme forhold, som findes i vinen af samme navn.

Den kendte vinfamilie Freylon overtog Château des Joualles i 1981, og i den forbindelse moderniserede man vingården gennemgribende således at produktionen i dag foregår som en kombination af nye teknologier, gamle dyder og klassisk know-how.

Den årlige produktion lyder i dag på 250.000 flasker, og den uerstattelige know-how fra flere generationer af vinmagere kombineret med de moderne vinfremstillingsteknologier fører hvert år til vine af virkelig høj kvalitet. Således også i årgang 2016, som vi her i august måned har fornøjelsen af at præsentere jer for til en særdeles fordelagtig pris.

2016 Château des Joualles, Vignobles Freylon, Bordeaux Superieur, Frankrig

Pris pr. fl. 100,00

Tag 6 fl. for kun 400,00

Tilbuddet gælder kun i august måned, eller så længe lager haves.